Často bývám dotazováno co že to vlastně jím, když jsem ta vegetariánka. Odpověď je velice lehká 🙂 . Jím totiž samé dobré věci a to BEZ MASA. I tak je to možné. Vegetariánství je cesta po které kráčím již nějaký ten rok a věřte mi, že je to cesta plná radosti a dobrého jídla.
Dnes jsem se opět rozhodla vás inspirovat dalším velice chutným receptem, který máte za chvilku uvařený. Tak mě to totiž baví nejvíce.
Tady je.
Červená čočka s fazolemi a chilli
1 hrnek loupané červené čočky
1 plechovka červených fazolí
2 větší rajčata
4 hrnky vody
koření: chilli, sladká paprika, sůl, tamari omáčka, zauzená paprika, pepř
kousek zeleninového bujónu, česnek
Cibuli nakrájíme a zlehka ji osmažíme dozlatova. Podle chuti přidáme koření, papriku a chilli (poměr chilli a papriky zhruba 1:1, případně upravíme podle toho, jestli preferujeme jídlo více pálivé – červená čočka s fazolemi a chilli je mexické jídlo a proto by mělo být ostřejší), opět krátce osmahneme, aby ztmavlo, ale opatrně, aby nebylo hořké. Promícháme a zalijeme 4 hrnky vroucí vody.
Přidáme červenou čočku, osolíme a za občasného míchání provaříme cca 30 min. Po této době se čočka rozvaří na hustou kaši, kterou podle chuti doplníme sójovou omáčkou nebo kouskem sypkého zeleninového bujónu, přidáme červené fazole a ještě zhruba 5 minut vaříme za stálého míchání. Nakonec přidáme na malé kostičky nakrájené rajče a případně utřený stroužek česneku a ještě kratičkou chvilku povaříme. Můžeme posypat nastrouhaným parmazánem a čerstvou petrželovou natí.
Přeji dobrou chuť .
S láskou Šárka Sofie.